Het Systeem Concept
Systeem concept Brouwerijen

Oplossingen voor brouwerijen en degelijke dranken industrie

Naast brouwerijen en mouterijen, horen producenten van andere dranken (zoals vruchtensappen, koolzuurhoudende frisdranken, flessenwater) ook tot onze klantenkring. In samenwerking met onze klanten ontwikkelen en produceren wij op maat gemaakte oplossingen voor hun afvalwater problemen.

Afvalwater van drankenindustrie bevat hoge gehaltes vaste stoffen (verwijderde labels van flessenwassen) BZV en CZV. Hoge vervuilingstoeslagen moeten betaalt worden voor deze gehaltes. Het is altijd voordeliger om de gehaltes ter plekke te verminderen, zodat het afvalwater met geen of minimale toeslagen naar het riool kan worden afgevoerd. Het is soms zelfs nog voordeliger om het afvalwater verder te behandelen waardoor het effluent direct geloosd kan worden in het ontvangstwater of hergebruikt kan worden als proceswater.

Lozingseisen zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf, het assortiment, afvalwater stroom en de gehaltes. Terwijl kleine bedrijven alleen vet en vaste stoffen moeten verwijderen, worden grotere fabrieken meestal ook verplicht om hun CZV en BZV gehaltes te verminderen.

Het Proces

Afvalwater van drankindustrieën bevatten organische vaste stoffen, zoals fruit of graan, en rommel zoals gebroken glas, verpakking materiaal en labels. Wij verwijderen deze vaste stoffen doormiddel van onze Micro Rooster ROTAMAT® Ro9 deze wordt in deze sector vaak voorzien met een geperforeerde korf met een perforatiediameter van 3mm. De schroef wast, ontwaterd en perst tegelijkertijd het roostergoed zodat het kan worden verbrand als vaste afvalstoffen.

Na tussentijdse opslag voor egalisatie en rust van de stroom en de deeltjes, wordt het afvalwater door een Perforatierooster RPPS gepompt. Door de het ultra fijne wedge wire korf, met een sleufwijdte tussen de 0,1mm en 1mm, worden zelfs de fijnste vaste stoffen verwijderd. Het gefilterde effluent kan hierna worden geloosd in het communale riool.

Voor een volledige biologische behandeling leveren wij een Membraan filtratie Bio-Reactor. Deze afvoer kan direct worden geloosd in het ontvangst water. Het effluent van de Membraan filtratie is van uitstekende kwaliteit en vrijwel gedesinfecteerd, dit laat hergebruik als proces water toe.

Geactiveerd afvalslib, bestaand uit biomassa gegenereerd door biologische behandeling, wordt geconcentreerd in onze Schijfindikker S-DISC en hierna gemixt met het al ingedikte flotatie slib van de DAF, dat hoofdzakelijk bestaat uit vet en olie. Het gemengde slib wordt dan ontwaterd in onze Schroefpers S-PRESS. De ontwaterde slib koek en het geperste roostergoed van de wedge wire korf wordt bij voorkeur geleverd aan biogasinstallaties om gasproductie te verhogen.

Naast het installeren van producten binnen de recyclelijn, leveren wij ook welbeproefde roestvrijstalen appendages, zoals Dutch Spiral transportschroeven, toegangsluiken en mangaten, trappen, platforms en relingen.

 

Legenda

 1.  Ruw afvalwater
 2.  Micro Rooster ROTAMAT® Ro9
 3.  Perforatierooster RPPS
 4.  Membraan filtratie
 5.  Membraan filtratie
 6.  Herbruikbaar effluent
 7.  Bezinking van slib
 8.  Polymeer station
 9.  Schijfindikker S-DISC
10. Schroefpers S-PRESS
11. Filtratie
12. Gewassen en geperst roostergoed
13. Ontwaterde slib koek
14. Dutch Spiral Transportschroeven