Het Systeem Concept
Systeem concept Kunststof recycling

Oplossingen voor het recyclen van plasticafval

  • Complete oplossingen van één bron
  • Jarenlange ervaring inde behandeling van afvalwater, proceswater, afval en slib.
  • Beproefde en krachtige producten en systemen

Plastic afval, bijvoorbeeld folie en flesjes, kunnen via recycling of energiebenutting worden verwerkt om gerecycleerde producten te produceren of om energie op te wekken.

Een voorwaarde is dat het plasticafval wordt ontdaan van verontreinigen en gereinigd wordt. Dergelijke onzuiverheden zijn mineralen (zoals zand, stenen, glas, metalen) of organische deeltjes (zoals papier, voedselafval, groenteafval)

HUBER biedt betrouwbare, beproefde producten en oplossingen om al deze processtappen te ondersteunen.

Het aangevoerde afval wordt versnipperd en wordt gewassen en gezeefd in een Wastrommel RoSF9. Het gereinigde plastic wordt ontwaterd en geperst aan het einde van de trommel met een HUBER Screenings Compactor Ro7.

De verontreinigingen worden gewassen in de trommel en gesepareerd in een gereinigde minerale fractie en een organische fractie door een Zandwasser RoSF4. De gewassen minerale fractie met een gloeirest <3% kan worden hergebruikt als bouwmateriaal, als voorbeeld, weg- of rioolconstructie.

Met een Perforatierooster RPPS wordt de organische fractie gesepareerd en ontwaterd van het waswater. Na compostering, kan het gebruikt worden als grondmateriaal.

Het waswater zal worden gerecycled en kan worden hergebruikt als proces water in het circuit.

Naast het installeren van producten binnen de recyclelijn, leveren wij ook welbeproefde roestvrijstalen appendages, zoals Dutch Spiral transportschroeven, toegangsluiken en mangaten en trappen, platforms en relingen.